Followers

Hari Terakhir Bagi Tahun 2009

Thursday, December 31, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra

Hari nih adalah hari terakhir kita berada dalam tahun 2009, byk kenangan manis yg berlaku pada Lisa sepanjang tahun 2009 nih, antaranya:

Perkenalan dgn Jeff 01-02-2009

Bertunang 04-04-2009

Nikah 09-09-2009


Dapat sepupu kecik 18-11-2009

Dapat tau Lisa dh mengandung 11-12-2009

Ikutkan byk lagi peristiwa manis sepanjang tahun ni tp pd Lisa ini la antara yg paling manis skali hehehe...
Mana2 yang pahit ke payau ke masam ke lebih baik kita abaikan, tak elok simpan lama2 lgpun tak baik utk kesihatan dalaman kita nihkan... So kwn2 Selamat Tahun Baru 2010... Daaaaaa

Balik Kemaman - Part 2

Wednesday, December 30, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Nih sambungan citer masa kat Kemaman tau, hari Sabtu Lisa g jalan2 kat Kemaman bawa Mairaq sekali, pastu dok relaks kat umah jer..
Petang tu Lisa & Jeff g tgk anak buah yg baru seminggu lahir, baby girl namanya Siti Nur Azimah tp Lisa lupa nak snap pic baby, rambutnya lebat sgt2, geram jer tgk baby...

Jeff beli udang galah kat anak buah dia, fresh lg tau br naik dr sungai, hidup2 lak tu huhuhu..

Smpi umah kak Za baru je smpi, kak Za bwk buah2an byk lak tu.. tp Lisa takleh mkn lebih2 sgt sbb kena jaga makan lg nih, masih bleeding ckit2 lg huhuhu

 
 
Kak Za yg masak udang galah tu, masak sambal mmg best sbb kak Za pandai masak hehehe, thumbs up utk kak Za.. Malam tu kami ramai2 layan citer Titanic, walaupun mak tak faham org tu berckp tp mak suka sgt citer tu sbb kapal besar hehehe Lisa dok sebelah mak so jd la penterjemah bahasa utk mak kejap2...
Oklah jumpa lg ek next entri.. Daaaaaaa


Balik Kemaman - Part 1

Monday, December 28, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Hai kwn2, ari nih br leh update blog erk sbb kat umah mak Kemaman signal tak ok sgt huhuhu.. Lisa blk Kemaman Khamis mlm Jumaat tu naik bas dari sec 17 Shah Alam, Jeff amik kat Chendor dlm kul 2 camtu, penat sgt2 sbb Lisa pun tak bape sihat kan, smpi umah terus jer lelap sbb nak kena bgn awal, Jeff nak kena g meeting kat Jerantut tp Lisa dok umah jer la hehehe
Pagi tu pas minum Lisa terus lelap semula smpi tghari, selamba jer kan dh ler blk umah mertua pastu tdo jer plakkan heheh mak mertua ku faham menantu dia nih letih naik bas la.. Lebih kurang kul 1.30 anak sedara manja - Mairaq kejutkan Lisa bangun heheh, pas solat sumer Lisa g petik buah rambutan depan umah mak, mak petik buah dokong tp masam huhuhuhu


Pas mkn dlm kul 2.30, Lisa n Mairaq golek2 depan tv jer, mcm2 citer kitorg layan heheh, Mairaq demam kejap sambil berkepit kat Lisa dia minum susu, cian kat dia huhuhu tp demam dia kejap jer, dlm kul 5 kami siap2 g kedai dekat dgn umah mak, saja Lisa bwk Mairaq g jln2 bg keluar peluh skit...
Balik kedai ada org dtg umah melawat kak Ha & baby Ima, dekat nk Maghrib Lisa layan Mairaq dlm bilik jer, lambat betul Jeff blk huhuhu...
Lebih kurang kul 8.30 Jeff smpi umah, pas siap2 mandi sumer, Lisa, Jeff & Mairaq kluar makan malam, best jer sbb tak g mana2 pun 1 ari nih takat g kedai dekat jer kan hehehe
Esok Lisa sambung citer erk.. Daaaaa


Syukur...

Thursday, December 24, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Erm Lisa nak kongsi berita gembira dgn kwn2 tau, cuba tgk gmbr nih, cuba teka...


Iyer betul la tu, Lisa dh mengandung 6 minggu, Alhamdulillah nak bertambah rezeki dh.. Mmg Lisa & Jeff nak cepat sgt timang cahayamata... Lama dh nak kongsi cerita dgn kwn2 tp kena simpan dlu hehehe skrg nih br Lisa bersedia nak berkongsi.. Doakan semuanya selamat yer kwn2.. Aritu masa g Melaka Lisa bleeding ckit, Ahad tu Lisa g jumpa doktor pakar kena scan sbb nak pastikan janin tu ada dalam rahim, alhamdulillah ada, doktor bg Lisa pil kuatkan rahim.. Mudah2an semuanya selamat, doakan yer kwn2... Daaaaaa

Jalan2 kat Melaka

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Semlm Lisa citer pasal pengantin dulu, ari nih baru nak citer perjalanan masa g Melaka tu hehehe, Lisa bertolak dr umah lebih kurang kul 10 pagi, pastu berhenti kat hentian Seremban utk minum pagi, perut dh kriok2 dh time tu hehehe, pas Seremban tu jalan jem teruk sgt, Lisa sempat gak la snap gambar

 
Rupa2nya ada eksiden tp takde la teruk sgt pun, org kita nih prihatin betulkan, dok bwk slow sbb nak tgk keta tepi jalan, hangin jer rs huhuhu..
Nih dh smpi tol Ayer Keroh

Pintu gerbang Melaka

 Pas g kenduri kak Mai, Lisa g pasar Melaka beli belacan, cencalok, kuih sepit, gula melaka dgn dodol. Pastu g Tesco sbb nak beli t-shirt n track suit, baju Lisa n Jeff basah dh sbb main redah hujan masa balik dr kenduri kak Mai hehehe tp tak tukar pun sbb jln2 dlm Tesco tu terus kering baju kami...
Oklah layan jer la gmbr2 yg Lisa snap erk.. Hah! nanti ada berita gembira nak kongsi dgn kwn2 tau.. Daaaaa

 
 
 
 
 
 

Walimatulurus Mahzaitul & Asrul @ 19-12-2009

Wednesday, December 23, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Isk lama betul Lisa tak update blog nih kan, bkn apa Lisa cuti 2 hari lepas sbb tak baper sihat, ikutkan skrg nih pun tak sihat lg tp kena jugak la dtg keje.. lagipun Lisa nak antar notis berhenti keje sbb nak dok skali dgn suami kat Kuantan...
Erm kali nih Lisa nak citer ttg majlis kak Mai kat Melaka sabtu lepas, smpi jer umah kak Mai hujan lebat sgt2.. Hujan tu rahmatkan, moga2 cepat la kak Mai lekat hehehe
Lisa tak amik byk pic pun tau skit2 jer nih.. Layannnnn...

 
 
 
 
 
Yang nih gambar dr Facebook Kak Mar

 
 

Pertandingan Carrom

Friday, December 18, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Erm hari nih Lisa happy sgt sbb dpt hadiah masa pertandingan carrom tempoh hari. Lisa masuk utk bergu wanita & bergu campuran tp Lisa cuma menang dpt tempat ke-3 utk bergu wanita. Ok la dpt RM100 kongsi dengan kak Yani heheh, boleh la buat g Melaka esok yeah2...

Sekadar gambar hiasan

 
Oklah smpi sini jer, takde idea pun nih.. Tunggu Lisa update next week erk... Daaaaaa

Salam Awal Muharram 1431H

Thursday, December 17, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...



Esok kita akan sambut tahun baru Maal Hijrah, erm apa azam kwn2 sempena nak masuk tahun baru ni? Azam Lisa semoga segala amalan Lisa akan semakin sempurna & diterima oleh Allah yg Maha Esa, mudah2an hidup kita semua akan diberkati oleh Allah s.w.t.
 Doa boleh dibaca dari waktu selepas Asar sehingga waktu Maghrib



 Doa dibaca sewaktu masuk Maghrib
 

Rumusan Majlis Makan Malam

Wednesday, December 16, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Kali nih Lisa nak berkongsi dgn kwn2 kejadian yg berlaku sepanjang majlis makan malam company Lisa berlangsung, tp Lisa byk masukkan pic jer la erk, Lisa citer ringkas jer tau...
 Majlis makan malam berlangsung kat cni

Meja pendaftaran & org kuat blkg tabir yg menguruskan majlis makan malam


Retro Nite


  Keadaan dewan yg masih kosong
 
 
 
Meh kita tengok hadiah2 utk lucky draw erk...

 
 
Nih grand price, hadiah kena amik kat kedai
 
Dewan yg dh mula penuh dengan para tetamu

 

Ucapan aluan oleh En. Ady (Pengerusi Welfare)

Ucapan pembukaan oleh Mr. Kumada - org jepun nih MD, dia ckp bahasa Melayu tau
 
Hah! Meh Lisa kenalkan MC majlis makan malam aritu .. Tadaaaaaaaaaaa

En. Kieran HotFM

 
Tarian pembukaan

 

 
Ini pembukaan daripada Singgahsana Band


 
Pas dah tengok org menari & menyanyi, apa lagi masa makan la


Masa tgh makan2, ada wat farewell utk Mr. Yamamoto, dia dtg training kat Malaysia ni

 
 
Pastu ada 2 permainan pentas diselang-selikan dgn cabutan bertuah tp pic takde la huhuhu
Hah! yg nih plak, mereka yg terpilih utk best dress male & female
(Cuba teka sape yg menang? heheh)

 
Sebelum berakhir majlis makan malam nih, ada buat plak Farewell utk Mr. Kumada
dia nak balik Jepun dah, kerja kat sana semula

 
 
 
Pengganti Mr. Kumada ialah Mr. Akiyama (duduk belah kiri)

Sekian sahaja ringkasan berkenaan majlis makan malam tempat keje Lisa.. Daaaa.....

 
-<@bong'su'lung@>-. Design by Pocket