Followers

Batuk Sampai Takde Suara

Tuesday, September 28, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Erm Lisa lom baik lg batuk... Dari hari Sabtu tu Lisa takde suara, dah ler maksu ada buat mkn2 utk kwn2 sekolah teknik dia dulu, sambil2 tu Lisa pun tumpang gak la ajak kwn2 sekampung hehehe
Citer ttg mkn2 nanti Lisa masukkan erk..
Ubat batuk dh telan tp takde perubahan pun huhuh Alhamdulillah tak berjangkit kat Iman, risau gak klau berjangkit kat baby.. Lisa nak batuk pun kena menonggeng skit risau tmpt operate tu terbuka plak huhuh, kadang2 sakit gak bila batuk tu.. Kawan2 doakan Lisa cepat sembuh ye, Ahad ni Lisa nak blk Kuantan dah huhuh.. Ye la klau tak sihat nanti camner nak dukung Iman sepanjang perjalanan klau kejap2 dok batuk2 jer kan.. Mudah2an cepat la sembuh aminnnnnn

Demam + Pening Kepala + Sakit Tekak

Thursday, September 23, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Semalam petang mak bawa Lisa pegi klinik sbb Lisa kena demam, pening kepala & sakit tekak, Dari mlm semlm lagi dah rasa tak sedap badan, mungkin sbb Lisa mandi lewat sgt huhuh, org tua dah pesan org dalam pantang tak boleh mandi lewat sgt nanti sakit.. Sebab Lisa dah rimas sgt tu yg mandi jugak sekali demam plak la.. Nak abis pantang nih lg kena jaga betul2 tu yg mak Lisa ckp la.. Esok nak abis pantang dah tp Lisa still kena pantang makan lg sbb Lisa operatekan..
Dapat 4 jenis ubat semlm "antibiotik, ubat tahan sakit, ubat demam + ubat batuk", nih semua ubat yg boleh dimkn utk ibu yg menyusukan baby, mahal skit la ubatnya yer...

Tahniah Kak Mai & Asrul

Tuesday, September 21, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...


Nak update ttg kak Mai ex-opismate Lisa dah bersalin pagi tadi jam 3.42pg. Kak Mai nih pun kira kwn blogger gak, nak tgk blog kak Mai leh g kat SINI erk..
Kak mai dapat baby boy berat 2.9kg, petang ni kak Mai nak blk Melaka dah, tak dpt la nak jenguk kak Mai lg ni.. Alhamdulillah kak Mai bersalin normal.
Tahniah utk kak Mai dan Asrul.

Masak Nasi Beriani

Monday, September 20, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Nak citer masa raya ke 3 Lisa tolong mak masak nasi beriani, Lisa amik resepi dari fp pn. Hanieliza, Alhamdulillah menjadi plak nasi beriani tu walaupun 1st time Lisa masak, hubby siap bertambah lagi tau..
Mak masak lauk kari telur, ayam goreng rempah dan acar mentah utk di'geng'kan dgn nasi beriani tu..
Pasni InsyaAllah Lisa boleh masak nasi beriani klau ada wat makan2 kat umah sendiri nanti yeahhhh
Ini la rupa nasi beriani yg Lisa masak tau, masa masak tu lupa nak amik gmbr tp yg ni rasanya adik Lisa yg amik bila dah dihidangkan..

Pergi Klinik Desa

Wednesday, September 15, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Tadi pagi pukul 8.30 pagi Lisa bawa Iman pegi klinik Desa sebab Iman kena dptkan injection Hepatitis B dos ke-2. Alhamdulillah berat Iman dah naik dari 3kg ke 3.8kg. Next appointment diorg bagi pd 18-10-10, masa tu mungkin Lisa kena bawa Iman g klinik kat Kuantan je.. Erm pagi tadi adik Lisa yg teman g klinik tu, kami jalan kaki jer sbb dekat dgn umah.. Isk Lisa masih ada utang pasal entri time deliver tu kan.. Tunggu erk time Lisa betul2 free Lisa citer ye.. Daaaaaaaaaa

Hubby Dah Balik Kemaman

Tuesday, September 14, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Erm tadi pagi hubby dah balik Kemaman, sebelum tu sempat lg pegi buat keje kat Sunway.. Hubby gerak dari rumah lebih kurang pukul 10, tadi lebih kurang kul 3 hubby call ckp dah smpi, Alhamdulillah...
InsyaAllah next week hubby blk sini bwk mak mertua sekali. Lisa masih dok fikir lg nak blk Kuantan minggu depan nih atau awal bln 10 nanti. Pastu nak bincang dgn family tentang nak buat majlis cukur rambut & akikah utk Hadfina Nur Iman. Mudah2an dipermudahkan segalanya.. Aminnnnn..

Satu Syawal

Monday, September 13, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Wahhhh masing2 masih dalam mood raya lg kan.. Agak2 dah habis belum berjalan sakan tu heheh..
Ini gambar2 kami berposing masa satu Syawal tu erk.. Layan jer la ye.. Daaaaaaaa

Alhamdulillah Syukur...

Friday, September 10, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...
Alhamdulillah semalam genap setahun kami bersama, bertambah bersyukur lagi dengan lahirnya Hadfina Nur Iman... Lisa harap rakan2 doakan hubungan kami berkekalan hingga hujung nyawa ye..

Salam Aidilfitri Untuk Rakan-rakan

Assalamualaikum & Salam mesra...


Tak Sabar Rasanya...

Wednesday, September 8, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Ermmm apa plak yg Lisa tak sabar nih kan hehehe, tak sabar nak tunggu pengumuman raya malam ni la heheh, klau esok raya mlm nih Jeff blk sini tp klau lusa raya insyaAllah pagi khamis pas sahur br gerak blk sini.. yeahhhh best2 rindu sgt dah kat hubby tercinta.. Iman pun rindu kat walidnya jugak tau...
Agak2 kwn2 semua bila raya erk??? Esok ke Lusa???

Bila time nak raya ni ingat masa zaman2 kecik dulukan, seronoknya la sakan berjalan raya dari pagi smpi ke ptg, yer la nak g collect duit raya, pastu berlumba dgn adik2 n mak sedara duit raya sape paling byk hahahaaaa, tak kira rumah sape2 pun kita main redah jer, yg penting dpt duit rayakan..

Pastu yg lagi best malam2 pasang pelita, main bunga api, main mercun dgn main meriam, yer la masa dulu mana la budak2nya kreatif sgt nak adun nak olah bunga api n mercun tu kan.. main je yg mmg dh dijual tu kan..
Tu semua kenangan time budak2kan.. Apa2 pun Lisa harap kwn2 sentiasa gembira menyambut Syawal nanti ye... Daaaaaaaaa


Tidur Mengiring

Friday, September 3, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Pagi tadi sebelum subuh start pukul 2 pagi, Iman tak lena tido, pas susu letak kejap jer terus nangis, Iman nak berdukung jer.. Pastu Lisa kejutkan mak pukul 4.30 pagi utk jagakan Iman sbb Lisa tak larat sgt2 huhuh..
Mak tidokan Iman mengiring sbb Iman kembung, pastu terus lena Iman tido smpi la cerah.. Pasni klau Iman meragam ke tidokan Iman mengiring baru Iman rasa selesa. Ok kwn2 selamat berhujung minggu yer.. Daaaaaaaaaa

Kisah Puasa & Raya

Thursday, September 2, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Kali ni saja nak mengimbau kenangan tentang puasa & raya tahun lepas. Lisa nak bandingkan dgn puasa & raya tahun ni InsyaAllah..

Puasa & Raya tahun lepas
- Puasa tahun lepas bertarikh 090909 Lisa & Jeff nikah (Ada suami)
- Raya tahun lepas, masing2 beraya asing dgn family sendiri

Puasa & Raya tahun ni
- Puasa tahun ni bertarikh 120810, Lisa melahirkan Hadfina Nur Iman (Ada anak)
- Raya tahun ni insyaAllah dapat beraya bersama suami tersayang di rumah family Lisa (sbb Lisa berpantang di rumah mak heheh)
Alhamdulillah mudah2an setiap tahun akan dikurniakan rezeki berpanjangan, aminnnnnn....

p/s: kwn2, Lisa belum sempat post entry utk citer pengalaman Lisa masa bersalin tempohari, nanti free2 lg Lisa citerkan erk.. Daaaaaaaa



Berat Naik 100gm

Wednesday, September 1, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...
2 org misi datang rumah tadi untuk check berat Iman, patutnya semlm sbb Iman dah 20 hari tp semlmkan cuti merdeka jadi diorg dtg hari ni.. Berat Iman naik 100gm jer dlm masa 10 hari nih, tp klau tgk pada badan Lisa rasa cam dah berisi jer, skrg ni Iman dok nak meneran daging jer (istilah org2 tua sbb nak membesarkan badan), mula2 aritu Lisa ingatkan Iman meneran sbb nak meyut tapi check diapers takde pun rupa2nya Iman dok meneran daging nak bg berisi heheh, moga2 berat Iman cepat la naik lagi..
 15-09-10 nanti Lisa kena bawa Iman g klinik desa utk injection bila Iman dh sebulan, misi pesan dtg pagi sbb ptg klinik tutup, cuma ada 2 org misi jer keje masa hari raya tu.. Ok kwn2 nanti Lisa update lg erk... Daaaaaaaa
 
-<@bong'su'lung@>-. Design by Pocket