Followers

Kad kawin simple jer...

Friday, September 18, 2009

hah! ini la kad kawin lisa yg simple jer.. lisa wat sendiri kad nih pastu antar printing jer hehehe jimat kos..
mlm td pastu sambung pas sahur td keje lisa tak lain tak bkn ialah melipat kad n masukkan dlm sampul, wat sorg2 jer jenuh jugak la huhu
ada lg yg lom lisa lipat sbb sampul dh abis, tp kan yg paling best baik betul hati Mr. Teh yg wat printing tu, dia wat kad n sampul lebih utk lisa (Mr. Teh tu kwn mak lisa) tu yg dpt extra vaganza tu hehehe.. macih Mr. Teh
lisa plan nak edar kad pas cuti raya nanti, sempat lg tu kan.. eh! lupa lak nak bgtau lisa cuti dari 19-09-09 smpi la 30-09-09 nanti tau heheh amik cuti kawin skali tu yg lama..
klau ikutkan slalunya keje yg biasa lisa buat ialah wat brg utk bunga telur tp semlm tak berusik langsung brg2 utk bunga telur tu, ari nih sambung blk kot klau rajin ler..
lisa prepare brg2 jer tp pastu transfer kat dian, dian la yg tlg cantum2 smpi la complete bunga telur tu.. td dian dh bg skit.. fuhhhhh cantik hehehe lantak ler lisa rs mmg cantik bunga telur tu tp lisa lom snap gambar lg, pas kenduri nanti br leh masukkan gambar hehehe jgn marah tau kwn2...
ok friends, see u soon.. take care erk

Nak Raya dah...

Thursday, September 17, 2009

Salam geng.. entry kali nih nak citer ttg Raya yg bakal menjelma tak baper hari jer lagi nih hehehe

Hari Isnin baru nih lisa dpt biskut yg lisa order dgn Ika, Selasa tu plak dpt biskut raya yg order dgn kak Nora & kerepek pisang & muruku dari kak Ida, utk tahun nih mmg tak order byk pun, mak lisa bising nanti lgpun sbb nak kenduri dh nanti, jd kena la berjimat cermat..

Untuk baju raya thn nih pun lisa pakai baju baru tp lisa dh tempah lama pun baju tu heheh, kebetulan tema kaler utk raya nih purple kena sgt la dgn baju lisa tu.. alhamdulillah tak perlu susah2 nak beli lg..

Erm semlm tiba2 terasa nak mkn kek pandan layer lak huhuh, terus lisa order dgn kak Arz (klau kwn2 nak order leh la jenguk kat cni)
, plan nak potong kek tu di pagi Raya tp tak tau ler sempat ke tidak kek tu bertahan hehehe, tp takpe kak Arz kata pas Raya leh order lg.. nyum nyum nyum tak sabar rs nak mkn kek, ini la kek yg lisa nak tempah, esok kak Arz akan antar kat opis nih hehehe
-> menarik tak??

Tp kek kali nih lisa request utk tebalkan skit kek span tu, kak Arz ckp boleh buat yeh!yeh! nih yg buat sayang kat kak Arz nih umuahhhh, macih byk kak Arz…

Dosa gugur apabila suami & isteri bersalam

Wednesday, September 16, 2009

RASULULLAH saw bersabda, yang bermaksud: “Seorang isteri yang bermuka muram di hadapan suaminya, maka ia dalam kemurkaan Allah hingga ia dapat membuat suasana yang riang gembira kepada suaminya dan memohon kerelaannya.”
Begitulah besarnya harga senyuman seorang isteri kepada suaminya kerana senyuman akan mencetuskan suasana kegembiraan yang sebenarnya dikehendaki suami ketika pulang dalam keletihan.


Muka yang masam bukan saja akan menimbulkan kemarahan suami, malahan menyebabkan Allah turut murka dan kemurkaan Allah itu berkekalan hingga isteri berjaya mengembalikan suasana gembira serta memohon keampunan daripada suami.

Sesungguhnya keredaan Allah terletak pada keredaan suami. Justeru, apabila suami pulang segeralah bukakan pintu, persilakan masuk dengan penuh hormat dan ciumlah tangan suami sebagai tanda hormat serta meminta maaf, walaupun isteri merasakan tidak berbuat sebarang kesalahan pada hari itu.

Sebuah hadis ada menyebut bahawa apabila seorang suami bersalaman dengan isterinya, maka gugurlah segala dosa dari celah-celah jari mereka berdua.

Andai mempunyai anak-anak, ajarlah mereka itu untuk selalu bersalaman dengan ayahnya kerana kelaziman akan memupuk rasa kasih dan hormat anak-anak kepada orang tua.
Kebahagiaan rumahtangga terletak pada akhlak dan budi pekerti isteri. Biarpun seorang isteri itu tidak cantik tapi jika cukup sempurna layanannya terhadap suami dan berakhlak pula, tentu ia akan menjadi penghibur dalam rumahtangga.


Oleh itu wahai isteri, hendaklah berlumba-lumba untuk menjadi seorang isteri yang solehah, yang bertakwa, berakhlak mulia dan taat kepada suami.

Rasulullah bersabda, yang bermaksud: “Sungguh-sungguh memintakan ampun untuk seorang isteri yang berbakti kepada suaminya, iaitu burung-burung di udara, ikan-ikan di air dan malaikat di langit selama dia sentiasa dalam kerelaan suaminya.”

Jika seorang isteri mengharap cintanya berbalas, maka banyakkan mencari keredhaan Allah melalui keredhaan suami.

Tag dari kak Mai

lisa terlebih rajin lak nak jwb tag dr kak mai, ingat kak mai sorg jer ke rajin hehehe

1. Berapa umur anda?
29 thn
2. Anda berasal?
dr klang selangor darul ehsan
3. Berapa adik beradik anda? Anak yang ke? Brp lelaki n perempuan?
3 org, anak sulung, semua perempuan
4. Sekolah terakhir anda?
sekolah menengah sri istana klang
5. Bila kali terakhir anda memotong rambut?
erm tak ingat la, lama dh kot rsnyer hehehe
6. Shampoo apa yang anda gunakan sekarang?
sunsilk kaler gold
7. Anda gemar menjahit? Kalau tidak nyatakan sebab
gemar tp wat masa nih lom ada masa lg, pernah la jahit bj kurung sendiri hehehe
8. Apakah kerja rumah yang paling malas anda hendak lakukan?
lipat baju rsnyer, kadang2 smpi dh membukit baju tu br ler nak lipat hehehe
9. Sila ambil gambar beg yang anda bawa pergi kerja...
cantik tak beg lisa nih..
10.Kemudian, sila ceritakan sedikit apa yang terkandung dalam beg anda.
ada beg duit, beg syiling, minyak burung unta, eye drop, ponstan, hp, thumbdrive, kunci drawer, kunci bilik, pen, notepad n kunci keta (heheh byk khazanah dlm beg nih)
11.Nyatakan sebab2 anda suka beg anda itu
sbb corak dia, ramai akak2 opis nak beg camnih tp takde dh heheh (beli beg nih dgn kak ida p.e)
12. Sila nyatakan kenangan manis atau apa2 yang istimewanya beg itu pada anda.
kenangan manis bila ada org jeles hehe, istimewanya beg nih sbb lisa bwk utk mencari rezeki
Sila tag orang yang lain
lisa tag utk kwn2 yg tak rajin je la hahahah

Zakat Fitrah

Tuesday, September 15, 2009

sebenarnya td tiba2 teringat yg jeff dh byrkan zakat utk lisa mlm td, tu yg jeff blk lewat skit dr terawih.. alhamdulillah dh bersuami nih suami yg bayarkan zakat..

nak tau apa2 mengenai zakat leh la dptkan info kat cni erk http://www.e-zakat.com.my

Hadiah perkahwinan

entry kali nih nak citer hadiah kahwin dr mak lisa, mak lisa belikan rantai tgn nih, mula2 mak nak belikan gelang tp lisa tak suka, pilih punya pilih tba2 mak berkenan rantai tgn yg nih so lisa pun setuju jer la, pd lisa pilihan mak is the best hehehe (bkn nak bodek tau)..
lisa, mak n angah g poh kong kat jusco bukit tinggi jer, kat poh kong mcm2 patern ada, berpinau biji mata nih nak pilih tau.. pastu lisa n angah beli subang comel2 jer...



yg ini plak, loket dr duit mas kawin yg jeff bg, jeff bg lisa duit mas kawin rm100, pastu lisa topup skit utk beli loket idaman lisa nih.. comel tak? lupa lak nak bgtau loket nih beli kat wah chan giant sec 13 shah alam

utk batal air sembahyang jeff bg cincin, lupa lak lisa nak snap gmbr cincin, nanti2 lisa rajin lisa masukkan erk..

pasnih tak fikir lain2 dh, cuma rs mcm nak beli gelang kaki jer, tp tu pun tgk la dlu, kot2 ada budget lebih nanti leh minta jeff belikan hehehe

Mengundang rakan2 club kereta

Friday, September 11, 2009

Lisa dah posting jemputan utk majlis kat kemaman nanti kat sini http://www.revolutionperminute.net/index.php?topic=730.0 dgn sini http://protoncoupe.com/forum/index.php?topic=1482.0 (kat sini la lisa dgn jeff kenal hehehe)

kad jemputan utk majlis belah family jeff pun dh mula diedarkan, maklum la tak lama jer lg majlis kami..

erm ari nih jeff balik cni yeh! yeh! tak sabarnya nak jumpa.. jeff gerak dr kuantan pas solat maghrib nanti, moga2 dipermudahkan perjalanan ke sini nanti amin...

Kenangan terindah 09-09-2009

Thursday, September 10, 2009

lama betul lisa tak ber'blog', 2 ari jer pun rs lama kan hehehe..
nih nak citer ttg tarikh 09-09-2009 bersamaan 19 ramadhan 1430h

semlm lisa telah selamat diijabkabulkan dgn jeff pada jam 11.10 pagi, alhamdulillah majlis kami berjalan lancar.. dpt jugak tarikh idaman kami tu hehehe jgn jeles tau..
jeff bg lisa mas kawin rm100 dan sebentuk cincin emas, hantaran takleh la bgtau hehehe, lisa lak bg jam kat jeff..
jeff n family terus blk kuantan semlm memandangkan abg jeff ada keje, takpe la janji semua dh selamat hehehe
dh bertukar status lisa skrg nih, dlu cik skrg dh jd puan hehehe best2, wat sementara nih kami jd weekend hubby & wife ler..
lisa masukkan skit gmbr utk tatapan kwn2 erk, erm lupa lak lisa harap kwn2 semua doakan agar lisa n jeff bahagia & kekal hingga ke akhir hayat kami, semoga kami menjadi suami isteri yg mithali dan beroleh anak2 yg soleh n solehah yer.. terima kasih atas doa kwn2 semua.. aminnnnn...

-> setelah siap dihias
-> ini la angah adik lisa yg suka & pandai mekapkan org nih hehehe (pasnih leh soh dia buat biz jd tukang mekap nih hehehe)
-> sebelum akad nikah
-> amik berkat setelah menjadi isteri
-> suami tersayang mohamad hanzallah bin abd wahab

Shopping 30-08-2009

Monday, September 7, 2009

Salam 17 ramadhan 1430H..

Entry kali nih lisa nak citer ttg citer ari ahad 2 minggu lepas, ada ter’skip’ citer lak aritu hehehe
Ahad tu lisa 1 family (ayah, mak, angah n ela) g jusco bukit tinggi, lisa plan nak beli kasut utk sanding tp tak jumpa yg sesuai n menarik hati lisa huhuh susahnya nak cari kasut sanding nih.. tp lisa ada beli perfume kat bodyshop utk wat hantaran nanti heheh
Pastu kami g mydin usj ayah nak cari baju melayu, lisa lak beli produk Olay utk wat hantaran gak ni.. yg bestnya sebelum masuk kat dlm mydin tu tiba2 angah tunjuk dress labuh sesuai utk lisa pakai masa potong kek nanti, ye la baik lisa beli baju yg lisa leh pakai lg pastu hehehe, adik2 lisa klau tang budget2 nih mmg terror tak mcm kakak diorg nih.. murah lak baju tu senyum smpi ke telinga la lisa aritu, tak dpt kasut tp dpt baju utk potong kek, best2 hikhikhik


Jadi brg2 hantaran utk lisa dh complete dh yeahhhh... dah boleh bg kat jeff terus masa jeff dtg time nak nikah nanti hehehe

p/s: tgh hitung waktu nk nikah jer nih, mudah2an semuanya berjalan lancar aminnnn...

Lepas rindu kat Humairaq

Thursday, September 3, 2009

nih nak citer ttg anak buah kesygan jeff nih, namanya humairaq usia 2 1/2 thn.. comel sgtkan huhuh lisa geram tang pipinya tu.. ada org ckp cam anak lisa sbb pipi kami sama2 chubby hikhikhik...
mmg rindu sgt kat mairaq, erm tak lama lagi mairaq nak dpt adik.. bila la lisa leh jumpa mairaq nih huhuhu, tak sabar nak gigit2 pipi mairaq, jeff slalu buat lisa rindu kat si kecik nih huhuh...
-> jeff posing dgn mairaq

-> tgk la si comel nih berposing ala2 model tilam hehehe

-> tgh tunggu waktu nak berbuka nih, cam ler puasa hehehe

-> berposing dgn basikal
-> cuba perhati betul2 sama tak? hehehe

Sabtu ~ 29-08-2009

Wednesday, September 2, 2009

erm nih nak citer pasal sabtu minggu lepas, lisa dgn mak g tempah mak andam & khemah...
harga utk andam time sanding, sewa kerusi pelamin & fotografi RM1000 (deposit mak dh byr rm200)
utk khemah lak rm1140 (deposit mak byr rm300), utk khemah nih lisa amik skali dgn brg2 dapur, pinggan n cawan, khemah mkn beradab 1, khemah tetamu 3, khemah kosong 1, rs dh berbaloi dh harga tu...

hah nih nak citer sbb apa lisa sewa kerusi pelamin jer hehehe sbbnya pelamin nanti angah yg buat, utk bilik pun angah yg deco gak, selagi leh jimat mmg lisa jimat, lisa nih jenis anak dgr ckp mak (perasan nih tp mmg betul pun).. byk jimat klau boleh buat sendiri, nanti kain langsir utk pelamin dgn bilik leh wat langsir utk tingkap lak hehehe bijakkan lisa..

ttg mak andam lak, nih lisa amik yg masa mekap maksu lisa thn lepas masa maksu kawin, mmg cantik, pastu tak berkira sgt pun hehehe, nanti nak minta kak izza (nama mak andam tu, actually kak izza nih ustazah tau tp jenis sempoi jer hehehe) tlg touch up mekap time potong kek skali...

hah nak citer tukang amik gambr plak, jurugambar tu nanti suami kak izza nih jd senang la nak berkerjasama lgpun umah dekat gak la dgn umah lisa... nanti lisa masukkan gmbr yg abg helmi nih amik time maksu kawin erk, lisa tak simpan lak dlm pc nih.. tunggu tau..

ok la abis citer ttg ari sabtu tu, esok insyaAllah lisa citer ttg lisa g shopping 1 fmly erk...

Brg2 hantaran...

Brg2 hantaran untuk Jeff
- sirih junjung
- cookies / manisan
- buah2an
- coklat & gula2
- al-Quran
- seluar & kemeja
- kasut & stoking
- wallet, belt & handkerchief
- perfume & skin care

Brg2 hantaran utk Lisa
- sirih junjung
- pulut kuning
- buah2an
- coklat & gula2
- tafsir al-Quran
- telekung
- kasut
- handbag & purse
- perfume, skin care & makeup

9 balas 9, mmg kami tak ikut cam slalu org buat tu (5-7,7-9, 9-11), mak kata biar jer sama so apa lagi ikut jer la...

Erm apa pendpt kwn2 tentang balasan hantaran nih? Leh kongsi idea sama2…
 
-<@bong'su'lung@>-. Design by Pocket