Followers

Keletah Hadfina Nur Iman

Saturday, January 29, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra..

Ini gambar terbaru Hadfina ye.. Sekarang Hadfina dah pandai nak angkat punggung bila meniarap, tido plak dah pandai mengiring, mmg nampak comel jer la heheh.. Layan la erk gambar2 Hadfina ni ye.. Daaaaaa
 
 
 
 
 
 
 

Jom Makan...

Tuesday, January 25, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Isk lama benar tak update blog ni huhuh, walaupun tak update blog tetap g jalan2 umah kawan2 sumer tau heheh.. Update tetiba pasal makan Mc'D plak ni heheh, bkn selalu pn ada prosperity burger ni so hubby layankan jer la permintaan wifenya ni..
Tapi kami g drive-thru je kat Teluk Cempedak.. Meh la layan pic2 ni erk.. Daaaaa
 
 
 
 

Hadfina Nur Iman 5 Bulan

Wednesday, January 12, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...
Tadi pagi Lisa & hubby bawa Hadfina g checkup 5 bulan, Hadfina awal2 lg dah bgn tak sabar nak g klinik la tu heheh.. Skrg ni tak boleh ckp nak g mana2 dgn Hadfina mmg excited sgt2 jdnya dia huhuh, pandai dah erk anak ummi & walid ni ye klau sebut pasal nak jalan2 @ keluar umah erk..
Masa timbang tadi mmg terkejut skit la sbb berat Hadfina naik mendadak jadi 1.3kg menjadi 7kg dgn jayanya heheh
Panjang = tinggi plak naik 2cm jadi 65cm yeahhhh moga2 Hadfina tinggi mcm walidnya nanti.
Tadi Hadfina kena inject, masa jarum masuk tu jer dia nangis skit tp cuma bergenang air mata jer, pastu agah skit terus senyum (baiknya anak ummi & walid ni, dgr ckp kan). Next checkup 11-02-2011 Jumaat Pagi.
Misi geram dgn Hadfina tadi, suka sgt misi tu usik pipi & hidung Hadfina, siap suruh Hadfina tinggal lg jd patung kat bilik dia huhuh maaf la yer mmg tak dapek den nak nolong eh ya misi heheh.. Ok kwn2 jumpa lagi next entry.. Daaaaaaa

Update Terbaru Lisa

Assalamualaikum & Salam mesra...

Wahhhh!!! nak jugak update tentang Lisa erk hahahaha.. takde apa sgt la yg nak diupdatekan cuma nak bgtau berita gembira jer pun (erm pd Lisa gembira la bkn nak menunjuk2 tau), nak bgtau size Lisa skrg ni jer hehehe.. Lisa mmg target nak kecik dari sebelum kawin tu lgpun hubby ckp biar la kurus skit sbb Lisa ni rendah jer kan, klau berat2 susah gak nak bwk badan sendiri nanti huhuh.. Jadi ini lah hasilnya :-
Sebelum kawin @ bujang size L
Selepas bersalin & dalam pantang size M
Sekarang ni dah size S
Alhamdulillah syukur sgt2, cuma tang peyut ni la nak kena bg kempis lg, maklum ler Lisakan ceaser tu yg tak leh nak bertungku, insyaAllah lepas ni akan cuba utk mengempiskan perut pulak heheh.. Doakan la Lisa berjaya mengempiskan perut erk kwn2.. Daaaaaaaa
 to
to
=
Alhamdulillah berjaya yeahhhhhhh

Gelagat Hadfina Nur Iman

Tuesday, January 11, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Ini antara update terbaru tentang buah hati kami Hadfina Nur Iman
- dah pandai meniarap (skrg tgh belajar nak angkat bontot plak)
- dah pandai nak pegang botol susu sendiri
- tak reti dok diam dah bila nak pakaikan baju pas mandi @ kadang2 nak tukar diaper pun membebel2 mulut Lisa ni heheh
- tak boleh tgk Lisa pakai tudung pandai dah nak mengikut (pdhal g jemur kain jer pun huhuh)
- bila kita berckp through hp mulut Hadfina pun cotcetcotcet gak heheh
- suka sembur2 air liur pastu jerit kuat2
- skrg dah mandi air sejuk jer, takde dah mandi air suam
erm tu jer rsnya buat masa skrg ni, klau ada yg terbaru nanti Lisa update lg erk.. Meh la tgk gelagat Hadfina erk.. Daaaaaa
 
 
 
 
 
 

Muka Baby Blur Contest

Assalamualaikum & Salam mesra...

Wahhhhh!!!! kena tag contest dgn kak mai plak ni, erm kena pilih pic baby yg agak2 nampak blur la maksudnya ni kan hehehe.

Syarat2 yg dikehendaki adalah..............
1) menjadi followers blog ini - ok dah follow
2) letak banner aka gambar aqil di side bar blog anda - ini pun dah letak
3) juga letakkan banner ini dalam entry khas untuk contest ini - tu ada kat atas
4) gambar anak anda mestilah
'dgn muka ala2 blurrr gitu' - erm pic Hadfina yg ni la rasa2nya nmpk blur heheh
5)buat satu entry khas untuk contest ini haruslah disertakan dengan pic anak anda, nama anak, tarikh lahir anak, nama ibu dan jugak ayat2 power yg bersamaan dgn mimik muka tersebut... - ok kat bwh ni erk
NAMA ANAK - Hadfina Nur Iman Binti Mohamad Hanzallah
TARIKH LAHIR ANAK - 12 Ogos 2010
NAMA IBU - Siti Norsaliza Binti Mohd Zaki

AYAT POWER - "Apa la benda hitam yg walid pegang tu erk???"
6) contest ini terbuka untuk bayi yang berumur 1 hari sehingga 4 tahun
7) tarikh tutup adalah pada 25 Jan 2011 (tarikh tutup = tarikh ulang tahun perkahwinan kami..hehe)
8) linkkan entry anda ke bahagian komen (blog ini) untuk memudahkan saya menyemak penyertaan.- ok
9) gambar anak sendiri yer..( taknak gambar anak orang ) - iye anak sendiri
10) juri adalah waz (anak sulong) dan maknye...:)
11) tag kepada kawan2 anda seramai 5 org shj ok - erm tak dapat nak tag kwn la sbb ramai kwn yg peknan blom kuar baby lg, harap dpt dimaafkan..

...hadiah MISTERI menanti anda! *tggu jerla yer, mesti surprise punya!

Nantikan Update Terbaru Hadfina Nur Iman

Sunday, January 9, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Tungguuuu erk Lisa update tentang our little sweetheart heheh skali dgn tag contest ye...

Jalan2 Cari Makan di East Cost Mall

Wednesday, January 5, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Sabtu lepas hubby bwk Lisa & Hadfina g jalan2 cari mkn kat East Cost Mall heheh, semua ni request dari Lisa la.. Meh la tgk kami mkn apa erk, pastu sempat la hubby beli seluar slack utk keje. Entri pendek jer ni nak cepat risau Hadfina terbangun huhuh.. Daaaaaaaa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cuti2 24 ~ 26-12-2010 (Part 2 - Makan Malam)

Tuesday, January 4, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Hah! ni part 2 plak erk, kami mkn mlm kat Kajang, mkn sate kat restoran Sate Haji Samuri. Adik n maksu belanja kami semua sempena dpt bonus tempohari. Terima kasih maksu n adik, lenkali kami plak yg belanja erk hehehe.. Meh la layan gambar2 kami erk.. Daaaaaaaa
 
 
 
 
 
 
 

 
-<@bong'su'lung@>-. Design by Pocket