Followers

Batu Hitam & Teluk Cempedak

Monday, May 31, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Isk lama betul tak update blog ni kan.. Bz skit membuat coklat (alhamdulillah bertambah rezeki...).. Kali ni Lisa nak citer ttg family Lisa yg dtg dari Shah Alam, maklum ler Jumaatkan cuti, jd hari Khamis mlm dlm kul 8 family (Ayah, Mak, Angah & Eila) gerak ke sini.. Mama, maksu, uncle & awisy tak ikut pun huhuh..
Hari Jumaat tu kami sekeluarga g jln2 ke Pantai Batu Hitam dgn g Teluk Cempedak, adik bongsu Lisa yg sibuk yg nk g tgk laut n pantai heheh.. Saja nak berposing jer si kecik tu.. Ok layan dulu gambar2 ni erk.. Nanti Lisa citer lg ye... Daaaaaaaa...
 

Kisah hari minggu

Sunday, May 23, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Fuhhh hari ni, hari utk mengeluarkan peluh bg Lisa & hubby heheh, hah! nak tau sbb apa erk... Sbbnya Lisa & hubby sibuk dok kemas umah, kemas bilik & susun atur brg2 umah kami yg tak berapa byk ni.. Kami dok sibuk mengemas sbb next week family Lisa akan dtg, yer la hari Jumaat nantikan cuti, so apa lg cuti2 ke Kuantan - Kemaman la... Isk2 tak sabar nak tunggu family Lisa dtg cni..
Lg 1 sbb peluh mencurah2 ialah hubby request nak makan ketam masak lemak cili api, kami dah beli ketam ptg semlm jd pagi td kami g pasar tani kat dgn stadium Kuantan utk beli sayur, cili api, halia jer la.. Erm pastu Lisa dok minta hubby belikan buah laici nyum3... Kwn2 tgk jer la gambar2 yg Lisa amik nih erk heheh, jgn kecur liur dah ler tau... Daaaaaaa

Buah Mangga Epal

Saturday, May 22, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Semlm petang biras & abg ipar Lisa dtg umah, sesaja singgah sini sebelum balik Kemaman.. Pastu memandangkan biras Lisa ni jenis yg peramah kami g umah jiran Lisa berhajat nak beli mangga epal heheh, dah lama Lisa teringin mangga epal tu tp tak terbeli2 gak kat akak tu, buah mangga epal tu mmg byk sgt2..
Kebetulan akak tu dok depan umah dia, kak Ha pun ajak ler Lisa g umah akak tu utk beli mangga epal, klau kwn2 tgk pokok mangga epal pasti kwn2 pun terliur air liur heheh..
Tapi dh rezeki kami, akak tu bg je 3 biji seorg nyum3, baunya takleh tahan tau huhuh..
Meh la tgk gambar buah mangga epal tu erk.. Daaaaaaa

Suka-suka jer ni...

Wednesday, May 19, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Lama betul blog ni tak di'update'kan, bkn Lisa tak rajin cuma bz skit menyiapkan coklat2 utk promosi, pasni nak buat giveaway plak heheh, tunggu erk kawan2 yg Lisa syg...
Hari ni nak citer pasal inai jer, mmg dh lama plan nak pakai inai tp takde masa, pastu masa blk Shah Alam aritu Lisa g Mydin, terjumpa lak inai lukis segera tu, apa lg Lisa pun beli la smpi 2 kotak heheh excite kat kuku je.. Pakai tak sampai 2 jam pun Lisa terus cuci, tgk2 merah lak inai ni, suka sgt2 tau.. Ini la rupanya pas Lisa pakai inai...
 

Mee goreng

Friday, May 14, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Berjumpa lg di pagi Jumaat yg ceria ini.. kat cni mendung jer pun.. cam sesuai utk tido jer heheh..
Pagi ni Lisa masakkan mee goreng utk Jeff bawak kat opis, ptg rabu haritu Jeff request minta tlg masakkan mee goreng utk jamu kawan2 kat opis.. Dah siap2 sumer lupa lak nak amik gmbr, jd Lisa amik jer gmbr dari google hehehe.. Harap2 mee goreng tu ok ler dan mendapat pujian hahah (isk jangan salah sangka lak tau, Lisa masak ikhlas tau..)
Ok la kwn2 jumpa next entri erk.. Daaaaaaa

Kek Cawan @ Cupcakes

Thursday, May 13, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Huhuh lama betul Lisa tak update blog kesygan nih heheh, bz skit wat order coklat n utk jual coklat promosi... Mudah2an ditambahkan lg rezeki... Last week sempena hari ibu kwn Lisa dari forum kereta order kek cawan utk ibu tersayang, alhamdulillah kwn Jeff tlg deliver kat Rompin.. Cuci2 la mata erk.. Klau2 terliur tu, meh la order dgn Lisa ye.. Klau dok area Kuantan - Kemaman insyaAllah Lisa leh deliver sendiri.. Minimum order 25 pcs jer.. Enjoy la dgn gambar2 ni erk.. Daaaaaaa....

Kena Tag Dgn Syifa Rosli

Monday, May 10, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Kali ni Lisa kena tag dgn Syifa Rosli, Lisa cuba la jwb tag nih erk Syifa heheh...

Peraturannya :-

buat salinan nota anda sendiri..
padamkan jawapan Lisa...
hantarkan tag anda kepada 10 orang (ni Lisa yg buat 10 patutnya 20 kehkehkeh)
mulakan dengan nama anda untuk menjawab setiap soalan berikutnya....
harus di tuliskan yang benar .. sebenarnya ...
mesti kena buat ...jika orang pertama telah menggunakan jawapan itu, anda harus menggunakan jawapan yang berbeza dari dia...jawapan anda tidak boleh diulang-ulang..
Anda tidak boleh menggunakan nama anda untuk anak / soalan nama gadis
Ni hadiah yang Syifa bagi, kredit untuk google ..

Soalan Dan Jawapan :-

Siapa Nama Anda : Siti Norsaliza Mohd Zaki
Perkataan Empat huruf : Lisa
Nama Anak Lelaki : Lisa br peknan anak sulung
Nama Anak Perempuan : Lisa br peknan anak sulung
Pekerjaan Anda : Menjalankan perniagaan coklat dan kek
Warna Kegemaran : Merah
Sesuatu yang anda pakai : Seluar peknan dgn t-shirt simple dan ringkas
Makanan : Yang pedas
Sesuatu yang ditemui di bilik mandi : Mandian Lifebuoy
Alasan kerana terlambat : Suka buat keje last minute
Sesuatu yang membuat anda menjerit : Bila terkejut
Tajuk filem kegemaran anda : Fast & Furious
Sesuatu yang anda minum : Air laici limau
Kumpulan muzik : Suka dengar lagu2 lama
Binatang kegemaran : Tiada
Nama jalan : Jalan Kuantan - Kemaman
Nama jenis kereta : Satria
 
Rakan2 yang Lisa tag ialah :
- http://nuratika-firdaus.blogspot.com/
- http://mialianas.blogspot.com/
- http://aslindaa.blogspot.com/
- http://jj-jhawerangers.blogspot.com/
- http://ceriteras.blogspot.com/
- http://asleenda.blogspot.com/
- http://intan2pu3.blogspot.com/
- http://dairygirzl-scopio.blogspot.com/
- http://honeyd83.blogspot.com/
- http://nurmala-mazlan.blogspot.com/

Kawan2 tlg jawab erk heheh.. tak aci la klau Lisa sorg jer yg kena tag kan hihihi

Kena Tag Lagi...

Thursday, May 6, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Lisa nak jwb tag dari Azaziah Hani.. Dapat tag lembu lak nih heheh, mcm2 ada dgn tag nih erk...
1. Thank & link the person that gave you the cow
(JGN LUPA COPY PICTURE SEKALI)
Untuk Azaziah Hani, terima kasih ye sbb sudi tag Kak Lisa dgn lembu nih heheh.. Lembu betina ke lembu jantan nih Hani? Leh wat akikah ni..

2. Bagi balik wasiat ni kat 5 bloggers yg paling active atau 5 paling tak active..
tag COW nie diwasiatkan kepada yang berkenaan....
Kak Mai

3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya Kg Sepening Lalat
Kepada nama2 diatas, anda semua telah menerima wasiat dari orang kaya dari Kg Sepening Lalat

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv
Layan internet (blog, facebook, cari resepi, baca novel)
Makan snek 
Golek2 peluk bantal busyuk

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
Makanan masa g Sabah last year tp Lisa tak tau nama makanan tu ler.. Mungkin sbb Lisa tak pernah makan makanan camtu sbb tu Lisa rasa cam pelik jer rasanya heheh
Lisa ni jenis yang boleh mencuba makanan tau

6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat Facebook
Setakat hari ini Lisa ada 174 org kawan
7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...
Kami kenal melalui 1 forum kereta, 1st time jumpa tu Jeff terus jumpa dgn family Lisa..
Kami dinner kat luar, memang teruja gak la sbb 1st time jumpa Jeff ok je bila Lisa ckp Lisa bwk 1 family (Mak, ayah, angah & iela)
 
Pesanan utk yang dapat wasiat ni, jaga lembu ni baik2 ye, lembu ni dh beralih ke tuan baru dia hehe... Daaaaaa

Usia Kandungan 25 Minggu

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Semlm Lisa g checkup kat Klinik Kesihatan Balok dan genap usia kandungan Lisa 25 minggu, Alhamdulillah berat Lisa naik 2kg, takde la risau sgt skrg nih heheh, ye la makan tp berat tak naik tu yg buat makin risau...
Ni sedikit info bila usia kandungan masuk 25 minggu

Fenomena yang sering berlaku pada minggu ke-25 dan minggu ke-26 ialah badan kita akan senantiasa berpeluh dan berasa panas. Bagi menghilangkan rasa panas tersebut, minumlah banyak air. Untuk mengelakkan dehidrasi semasa bekerja terutama ketika berada dalam penghawa dingin (aircond), basahkan tuala kecil dan lapkan pada bahagian muka, leher, dada, peha dan perut. Pakailah pakaian yang longgar untuk keselesaan. Pada minggu ini saiz bayi kita sudah mencapai 33 cm.
 Ok kwn2 jumpa next entri erk.. Daaaaaa

Sesi Bergambar Dengan Awisy

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Ni entry suka2 jer tau, sesi bergambar dgn si kecik Awisy.. Merangkap sepupu kecik Lisa la nih heheh.. Layan jer la gambar2 kami ni yer... Daaaaaa

Balik Kampung - Part 2

Tuesday, May 4, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Part 2 ni Lisa masukkan gambar2 jer erk.. Layannnnn.. Daaaaaa
 
-<@bong'su'lung@>-. Design by Pocket