Followers

Monday, November 30, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Wah!!!! lama betul Lisa tak jenguk blog nih huhuhu.. maklum ler suami tersayang ada kat sini, kena la layan suami dulukan...
Hari nih kat opis ramai lg yg cuti, yer la cuti sempena Hari Raya AidilAdha @ Hari Raya Korban @ Hari Raya Haji...
Erm apa yg kwn2 korban sempena Raya ni, Lisa tahun nih lom ada rezeki lg nak wat korban, insyaAllah jika panjang usia tahun depan Lisa wat korban, doakan erk kwn2 aminnnn...
Sepanjang cuti nih, Lisa cuma habiskan masa dgn suami & keluarga Lisa, dok g shopping jer hehehe
Oklah smpi sini dlu erk, takde idea nak citer apa lg nih, masih lom ada semangat ber'blog'.. Daaaaaaa
Sekadar gambar hiasan

 
 
 

Rindu Sangat2

Wednesday, November 25, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Entri sesaja nih utk suami tercinta tau, skrg nih Jeff tgh on the way datang cni (hati2 drive tau sayang - cam ler Jeff baca erk hehehe).. Yeah2 tak sabar nak menyambut suami, rindu sgt2 nih tau.. Kami tak jumpa dh 16 hari tau, lama tu...
Kesian kat Lisakan huhuh tp kenalah Lisa bersabar sementara nak dptkan kerja kat Kuantan, skrg nih tgh usaha gak survey2 kerja. Lagipun Lisa masih tunggu rumah yg Jeff plan nak beli tu dulu, bkn apa senanglah nanti klau dh dpt kerja kat sana, klau nak berulang dr rumah mak kat Kemaman mmg agak jauh ler.. So, kwn2 doakan agar Lisa cepat dpt rumah & kerja kat Kuantan ye (macih atas doakan kwn2 tu..)
Saja je Lisa masukkan pic2 renung-merenung nih utk mengubat rindu hehehe..

 
 
 
Jumpa lagi next entri erk kwn2... Daaaaaaa

Telefon Bimbit


Assalamualaikum & Salam Mesra...

Hari nih saja jer nak citer ttg telefon bimbit @ handphone dlm bahasa Inggerisnya... Apa pendpt kwn2 ttg telefon bimbit nih, adakah ianya satu keperluan @ kemahuan @ kepentingan? Meh la kita kongsi pendapat erk..
Pada Lisa telefon bimbit nih 1 keperluan sbbnya kita boleh guna untuk komunikasi @ sbg medium penghubung antara kita dgn sesiapa jer... Ada yg memilih jenama @ model @ fungsi @ kelebihan teknologi @ rupa bentuk telefon bimbit tu sendiri, pendek kata mcm2 ada la klau kita citer bab telefon bimbit nih kan hehehe.. So, Lisa nak gak tau pendapat kwn2 ttg telefon bimbit nih erk.. Eh! lupa lak nak tunjuk kat kwn2 Lisa guna telefon bimbit nih skrg tau

Tp ada perancangan nak tukar telefon gak nih hehehe, so tunggu la next2 entri Lisa erk, kot telefon bimbit Lisa bertukar wajah ke rupa bentuk nanti yer...
Ok takmo citer byk la, meh kita cuci mata erk dgn telefon2 bimbit nih yer... Jumpa lg next entri erkk... Daaaaaaaa

 
 
 
 
 
 
 

Urutan Tradisional

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Semlm pas keje Lisa g berurut kat D'Belai kat seksyen 18 Shah Alam, 1st time Lisa berurut kat sana mmg puas hati ler, harga pun berbaloi sgt... Lisa takmo citer byk la erk, kwn2 tgk la pamplet yg Lisa lampirkan nih ye...

 
Ok ler cuba la intai2 erk kot2 ada yg berkenan dgn servis yg D'Belai nih ada.. Daaaaaa

Taman Pertanian Bukit Cerakah

Monday, November 23, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Semlm Lisa ada department gathering kat Bukit Cerakah, happening sungguh kitorgnya event tu, ada BBQ & sukaneka... Lisa team B kitorg menang 1st place hehehe, terror gak kitorg nih kan hahaha (perasan skit nih...)
Antara acara2 yg ada ialah bawak bola pingpong atas muncung botol, ikat getah sambungan paling panjang, sepit gula2 dgn chopstik & boling kelapa...
Nanti Lisa masukkan pic2 erk, tgh tunggu akak opis download dlu... Hah tp Lisa tunjuk hadiah yg Lisa dpt erk, best la walaupun makanan ringan jer apa yg penting kitorg happy dgn event nih...



 Ok nanti Lisa update pic2 masa event nih erk... Daaaaaa

Kereta Meragam

Friday, November 20, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Lisa nak citer masa hari Rabu lepas pas tgk maksu waktu tghari tu, pas keluar dr tempat parking keta bertingkat kat HTAR tu tiba2 keta lisa dok tersengguk2 pastu mati, pastu Lisa cuba start lg tp sengguk2 gak..
Kena la tolak keta parking tepi jalan, call Uncle minta dtg tlg check, Alhamdulillah Uncle lom kluar lg time tu dr area HTAR hehehe
Pas Uncle check skit, terus call Lan Workshop minta dtg tgk keta Lisa, dekat 1/2 jam baru ler Adik Lan dtg dgn pekerja2 dia, ber-3 la dok menggodek keta tu...
Sempat lg Lisa snap pic tau hehehe, sambil menunggu di bawah payung sbb gerimis mengundang masa tu, so enjoy ler hehehe...
Yang pakai bj pink tu Afiq tau, bkn pekerja Lan



 Adik Lan yg pakai bj maroon tu (kira adik tokei la nih)
 
 Hah yg comel nih plak Ela & Lisa ler (gadis payung kehkehkeh)
 
Erm sampai sini dlu erk, next time Lisa kongsi citer lagi erk... Daaaaaaa

Sepupu kecik Lisa

Thursday, November 19, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Semlm tghari Lisa & family sumer happy dah sbb maksu selamat menjalani pembedahan mengeluarkan baby beliau, masa kul 2 ptg semlm Lisa, Ela & Afiq g tgk maksu & baby tp tak dpt lama2 pun huhuh..
Kitorg dtg balik tgk maksu kul 5.30 ptg masa tu Afiq tak ikut dh, mak, ayah, Lisa & Ela jer yg g masa kul 5.30 ptg tu, Uncle & Mama dh g awal2 dh..
Isk mmg seronok sgt bila ada baby nih.. Ok la Lisa takmo citer byk lagi erk.. Lisa kenalkan sepupu kecik Lisa.. Tadaaaaaa


Muhammad Izz Darwish, berat 3.3kg, berusia sehari

Darwish tgh tdo masa Lisa dtg kul 2 ptg

 
Tgk dh buka mata dh...
  
Inilah ayah Darwish, En. Jeffary
 
Ini plak ibu Darwish, Pn. Jusni Marni (maksu tgh lemah lg nih)
 
Hah.. ini plak Lisa, kakak sepupu Darwish hehehe
 
Ok erk smpi sini dlu, sebenarnya ada citer sedih disebalik kegembiraan ini, esok la Lisa citer ye.. Daaaaaaa


Semoga Maksu & Baby Selamat

Wednesday, November 18, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...


Hari nih Lisa rasa down sgt sbb maksu berada dlm labour room di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang... Semlm lebih kurang kul 8.45 mlm air ketuban maksu dh pecah, pastu kami antar g Hospital Baraqah (Bandar Puteri), lepas check sumer rupanya baby dh berak kat dlm tp pintu rahim br jer buka 1cm, kami tunggu doc smpi, pas doc check beliau bgtau kemungkinan Subuh nanti br maksu bersalin... Kami pun blk dlu tinggalkan uncle & mama utk tunggu maksu...
Pastu lebih kurang kul 1.15 pg uncle call bgtau maksu kena transfer ke HTAR sbb jantung baby dh lemah, mak & ayah g HTAR tp tak boleh nak tgk maksu, doc HTAR bgtau baby ok pastu soh tunggu lg.. Smpi la ke pagi nih maksu lom bersalin @ dioperate lg... Lisa harap maksu & baby akan selamat nanti...
Sama2 yer kita doakan maksu & baby..


Berita Gembira 16-11-2009

Tuesday, November 17, 2009


Assalamualaikum & Salam Mesra...

Lisa happy sgt sbb semlm lebih kurang nak waktu Subuh Lisa dh bertambah anak buah belah Jeff, abg ipar Lisa dpt baby girl, ini anak kedua beliau..
Nama masih dlm pemilihan lg, alhamdulillah kak Ha (biras Lisa) selamat n sihat, baby pun sihat gak, hah! berat baby sama cam berat Lisa time lahir dulu 3.3 kg.. Sure baby nih nanti pun comel n montel cam cik Su dia nih hehehe jgn jeles tau kwn2..
Iskkk rasa tak sabar nak blk Kemaman jumpa baby nih..
Ini antara pic2 baby yg sempat Jeff snap semlm.. dpt tgk pic pun jd ler huhuh (ayat pujuk perasaan sendiri nih huhuhu)
Inilah baby comel, tgk baby dh buka mata tau...

Inilah kak Ha, ibu baby yg baru lahir tu...
 
Baby nak kena salin pampers erk...

 Sampai sini dlu erk, nanti Lisa posting lg yer.. Daaaaa

Gambar2 Menarik

Monday, November 16, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Ini posting terakhir Lisa utk citer ttg majlis kahwin Lisa la hehehe, jgn ler salah anggap plak erk.. Mana boleh stop blogging nih.. Lisa mohon agar sesapa jer yg mengikuti blog Lisa nih akan mendoakan perhubungan Lisa & Jeff berkekalan sehingga akhir kami, moga kami dikurniakan anak2 yg soleh & solehah yer.. So selamat mencuci mata erk, layan jer la pic2 nih erk mmg Lisa pilih secara rawak mana2 pic yg menarik hati jer tau (ikut pandangan mata Lisa la nih) hehehe.. Layannnnn





















Tu jer la utk kali ini hehehe.. Daaaaaa

 
-<@bong'su'lung@>-. Design by Pocket