Followers

Sssshhhhhhhhh

Wednesday, March 31, 2010

Assalamuaalaikum & Salam Mesra...

Silent entry ssshhhhhhh


Besar Punyerrrrr!!!

Thursday, March 25, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Saja jer nak buat kwn2 kecuq ayaq liur pepagi nih hehehe.. Lisa nak citer pasal buah mangga la.. Buah mangga nih Lisa tak beli tau tp dh tertanam kat depan umah Lisa nih.. Buah mangga nih klau dibiarkan mmg boleh besar lg tp disebabkan takleh tahan nak mkn mangga muda so semlm ptg minta la Jeff tlg petikkan.. Yg lain2 tu Jeff balut jer dlu takmo bg buah tu busuk.. Nih pokok mangga tu tau mmg besar pun, betul2 tuan rumah yg dh lama sgt tu tanam kat tepi umah nih.. Smpi ada sebahagian pokok nih masuk kat umah jiran sebelah, hah jgn tak tau jiran sebelah siap bungkus buah yg masuk dlm kawasan umah dia hehehe, takper la rezeki diorg gakkan...
Hah yg nih plak buah mangga besar punyerrrr tu tau.. Jangan kecur lak erk kwn2.. klau ada yg teringin tu kena la g beli kat kedai erk hehehe... Cuba gambarkan besar buah nih erk Lisa letak kat atas pinggan makan nasi tu tau yg besar tu...
Ok kwn2 pasnih kita jumpa next entri erk... Daaaaaaaaa

Kamera & Peti Ais

Wednesday, March 24, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Takde citer menarik pun Lisa nak citer cuma nak berkongsi dgn kwn2, semlm hubby Lisa beli kamera Sony, kamera tu utk keje tp boleh la Lisa tumpang2 dok amik pic lain gakkan hehehe.. Pandai sungguh Lisa amik kesempatankan (kena la bijak, betul tak??) hehehe, ini la kamera yg hubby beli tu...
Pastu petang semlm kami g beli peti ais gak brand Samsung, plan asal nak beli mesin basuh skali tp kena hold dulu sbb kewangan tak mencukupi, maklum la dok umah baru nih byk nak kena beli huhuh, tp takpe kena la pelan2kan nak completekan umah.. Ini la peti ais kami...
Ok kwn2 jumpa next entri erk.. Daaaaaa

Program Bercuti

Tuesday, March 23, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Minggu nih dari hari Jumaat hingga Ahad, Lisa akan berada di Melaka Bandaraya Bersejarah.. Lisa akan bercuti bersama family Lisa nanti.. kira cam blk kg skali ler nih hehehe..
Isk tak sabar nak tunggu hari Jumaat, Lisa & Jeff akan bertolak dari Kuantan jer, kami plan nak gerak dari sini pagi, insyaAllah dlm pukul 10 pagi.. Doakan perjalanan kami berjalan lancar erk kwn2...
Kami akan menginap di Homestay kat Taman Merdeka Jaya, mak Lisa yg survey tmpt penginapan nih.. Nanti Lisa masukkan la citer sepanjang percutian kami erk, tunggu tau kwn2 hehehe..

Nih Lisa saja masukkan pic2 yg berkaitan dengan Melaka Bandaraya Bersejarah ye.. Jumpa next entry erk.. Daaaaaaa
 

Kena Tag Dengan Kak Mai

Monday, March 22, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Buka blog tgk kena tag dgn kak Mai lak huhuh, kena la rajinkan diri jwb erk tag nih heheh...
1. Adakah anda rasa anda HOT..?
Mmg la HOT nak jd ummi nih hehehe

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang?


3. Cerita pasal gambar ini?
Ini laptop hubby, hubby yg letak pic masa kami bertunang dulu

4. Kali terakhir makan pizza?
Lama dh rsnye, masa tu teringin nak makan sup pizza...

5. Lagu terakhir anda dengar?
Alamak tak tau tajuk apa la, tp lagu hindustan lama la, dgr masa balik dr umah mak Kemaman ke umah sendiri kat Kuantan

6.Apa anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Sambil tgk tv jer nih

7. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
- Along (family, sedara mara & semua kwn2 rapat)

- Lisa (family & sedara mara mertua, kwn2 internet)

8. tag lagi 5 orang siapa ye nak tag nie...

1. Kak Arz

2. Mala

3. Wawa

4. Eja

5. Mar

9. Siapakah orang no.1 pada anda?
Kak Arz nih ex-opismate Lisa, ada wat biz kek n coklat



10. Katakan sesuatu kepada orang no.5
Seronok erk g jalan2 kat Sarawak

11. No.3 ada hubungan dengan sape?.
Takde hubungan apa2 pun, kenal melalui blog jer, suka baca celoteh wawa nih hehehe

12. Bagaimana pulak dengan no.2..
Pun takde hubungan, cuma rapat n suka kongsi info jer, mudah2an mala cepat dpt baby

13. Kata-kata cinta untuk orang no.4
Semoga eja cepat disatukan

14. Berikan 5 yang anda tau tentang orang yang tag anda
1. Cepat merajuk
2. Skrg nih tgh pregnant
3. Hubby kak mai nih ex-opis Lisa
4. B4 kawin sgt rajin blk kg Melaka
5. Suka makan

Fuhhh selesai dh jwb tag, so kwn2 yg kena tag rajin2kan la diri tu erk.. Daaaaaaaaaa

Percutian di Sabah - Part 2

Friday, March 19, 2010

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Berjumpa kita di part-2 plak erk, harap rakan2 tak bosan cuci mata yer...
Kat Jessel Point nak g Pulau Manukan & Pulau Sapi 
 
Naik bot ke pulau
Ni plak kat Taman Buaya
 Nih time nak balik Semenanjung dh...
 Takat nih la citer masa g bercuti ke Sabah aritu, mmg best sgt2, rakan2 yg ada peluang g ler bercuti ke Sabah erk.. Jumpa lg next entri.. Daaaaaaa....

Percutian di Sabah - Part 1

Assalamualaikum & Salam Mesra...

Kali nih Lisa nak kongsi pic dgn rakan2 sepanjang Lisa g bercuti ke Sabah hujung bln 2 aritu.. Layan jer la pic2 Lisa nih erk heheh...
Masa kat LCCT nak bertolak ke Sabah 
Masa kat pit stop Gunung Kinabalu, klau nak mendaki gunung kena byr RM500
Nih kat jambatan gantung tertinggi di Asia, 
walaupun perut dh boyot skit tetap gigih naik jambatan tu tau...
 Ok, kita jumpa kat part 2 erk.. byk sgt pic nanti bosan lak rakan2 Lisa nih hehehe...

 
-<@bong'su'lung@>-. Design by Pocket