Followers

Bakul Oh! Bakul

Tuesday, November 29, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Lama betul rsnya tak citer ttg our princess Hadfina Nur Iman heheh.. La ni takleh jumpa bakul @ kotak besar, selagi badan tu boleh masuk Hadfina nak masuk jer.. Klau yg boleh masuk tanpa pertolongan dgn senang hati jer Hadfina melangkah huhuh.. Anak2 skrg ni mcm tu kan mcm2 nak di'explorer'nya. Kadang2 kena perhatikan juga takut silap langkah jatuh plak. Meh la layan pic2 Hadfina ni erk.. Daaaaaa...
 
 
 
 
 

Cheese Tart Coklat

Friday, November 25, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Akhirnya terlaksana juga impian utk makan cistat coklat heheh, Lisa menumpang kasih Ira (tauke bakery). Kebetulan Ira buat cistat so Lisa pn tumpang la. Alhamdulillah dpt dah cistat yg dah lama diidamkan. Sape2 nak order kek, biskut, cistat boleh la tgk kat blog Ira http://justdessert4u.blogspot.com/, mmg cukup memuaskan hati. Terima kasih byk Ira.
 

Kisah Hadfina Di Bulan Julai

Friday, November 18, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Tiba2 ternampak kat dlm folder Hadfina ada lg pic2 xpublish heheh.. Ni kisah bln 7 hari tu, masa blk Shah Alam Hadfina xsihat, batuk selsema. Bawa Hadfina g klinik Barakah kat Bandar Puteri. Kena la sedut gas utk legakan pernafasan Hadfina. Meh la layan pic2 Hadfina ni erk. Mmg nak menangis bila tgk Hadfina dok nangis tp kena la tahan n tabah masa tu.. Daaaaaaa
 
 
 
 
 
 

Checkup Hadfina 15 Bulan

Monday, November 14, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Pagi tadi Lisa bawak Hadfina g checkup 15 bulan. Kami pergi 2 beranak jer sbb hubby xdpt nak antar kena settlekan keje. Berat Hadfina skrg 10kg, naik 800gm dlm masa 3 bulan. Tinggi plak 77cm naik 3cm. Pastu Lisa minta ubat cacing dari misi sbbnya Hadfina kadang2 suka tido menonggeng. Misi soh bg 5ml je. Hadfina sgt behave masa kena check td, tak nak berrenggang langsung dari ummi dia heheh.. Pic ubat cacing ehsan google je heheh.. Next checkup skali dgn cucuk bln 2 thn depan. Daaaaaa

11-11-2011

Friday, November 11, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Tarikh yg sgt menarik 111111, hubby ckp klau lahir kat terengganu no IC 111111-11-???? heheh, nanti jgn terlebih plak tulis 1 tu kan...
Hari ni Alhamdulillah dpt mkn cheesetart coklat & tuttu frutti, lama dh mengidam hehehe.. Pic nanti upload erk.. Daaaaaaa

Aidil Adha 2011

Assalamualaikum & Salam mesra..

Baru nak citer pasal raya korban ari tu, kami beraya di Kemaman jer.. Pastu pic pn amik sendiri je, xde fotographer huhuh.. yer la pagi raya tu kami dgn mak n ayah jer.. Layan jer la 3 pic kami ni erk heheh...

Makan Steamboat

Friday, November 4, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Biras Lisa iaitu Kak Za yg belanja kami mkn steamboat ni, masa bulan 10 aritu heheh la ni br nak update kan.. takpe la utk simpanan Lisa jer pn.. Klau yg sudi baca blog Lisa ni Alhamdulillah heheh.. abg ipar Lisa iaitu Abg Bakar tak dpt join sekali so yg ada cuma kami 3 beranak dgn Kak Za 8 beranak.
Terima kasih byk kak Za belanja kami, murah rezeki kak Za erk, nanti belanja tmpt lain plak ye..
Harga takde la mahal sgt tp klau sesiapa yg tak abiskan makanan yg dh diambil tu diorg akan caj ye, dorg buat peraturan tu utk mengelakkan pembaziran, elok gakkan ye la selalunya bila buffet org suka amik makanan byk2 pastu tak makan kan membazir namanya, membazirkan amalan syaitan huhuh..
Lisa lupa la nama restoran tu tp yg pasti ada East Cost .........
Eh! melalut skit dh ni.. ok la meh la layan pic2 ni erk..
 
 
 
 
 
 
 
 

Majlis Pertunangan Adik

Tuesday, November 1, 2011

Assalamualaikum & Salam mesra...

Majlis ni berlangsung pada 091011 hari tu tp tak sempat nk update cepat2, so apa lagi tertangguh la heheh, insyaAllah jika tiada apa majlis besar akan berlangsung pada bln 4 nanti, doakan semoga semua berjalan lancar. Semua persiapan dibuat sendiri oleh family.
- Pelamin - Ayah n Angah
- Hantaran - Adik n Angah n Emak
- Doorgift - 1 family
- Mekap - Angah -> klau ada sesiapa mencari jurumekap utk sebarang majlis boleh la ctc Lisa, adik Lisa ni dh ada sijil utk membolehkan beliau mekap utk sebarang majlis.
- Masak2 - 1 family
- Mengemas - 1 family
Meh la layan pic2 ni erk..
 
 
 
 
 
 
 
 

 
-<@bong'su'lung@>-. Design by Pocket