Followers

Harga Promosi Coklat 01-11-2010 ~ 31-12-2010

Friday, December 31, 2010

Ini sticky post ye... Nak tgk contoh2 coklat boleh g kat SINI ye...
Assalamualaikum & Salam mesra...
Seperti yang Lisa janjikan tempohari ini senarai harga promosi d'Sweet Choc ye.. 
PRALINE
- RM65 / 100 pcs
- pelbagai filling
- pelbagai bentuk
LOLLICHOC - DAISY / SMILE
- RM1 / pc
- min 50 pcs
LOLLICHOC - ROSE / SWIRL
- RM0.60 / pc
- min 100 pcs
OREO - BUNGA / LOVE / BOLA
- RM1.30 / pc
- min 50 pcs
-> Harga promosi akan bermula pada 01-11-2010 sehingga 31-12-2010.
-> Harga promosi akan diberikan untuk sebarang majlis yang bakal berlangsung sehingga 28-02-2011
-> Anda cuma perlu membuat tempahan & membayar 50% deposit sebagai pengesahan tempahan
-> Sebarang pertanyaan / tempahan boleh hubungi Lisa melalui sms/call 013-3477161 atau email dsweetchoc@gmail.com


Main Masak2 Bersama Biras2 Ku

Wednesday, December 22, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Kali ni Lisa nak update pasal weekendnya aktiviti.. Aktiviti bersama biras2 ku (kak Za & kak Ha) heheh, apa lagi klau bkn main masak2 hari Sabtu tu..
Nak tau apa yg kami masak, kami masak pizza, laksa & kek gula hangus. Pastu mak mertua masak bubur lambuk, mmg lain sgt bubur lambuk yg mak masak, ada letak sayur2 kg & lokan, mmg sedap sgt2 nyum3..
Meh la layan pic2 kami erk..
 
 
 
 
 

Pekena Cendol & Rojak

Tuesday, December 21, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Citer lambat nak update hehehe, Ahad lepas Lisa teringin lak nak mkn cendol pulut, Jeff bwk g tmpt best heheh, nama tmpt tu Mustaffa Cendol, kedai tu belah kanan lalu jalan nak ke Teluk Cempedak, next time leh bwk family lak makan rojak n minum cendol kat cni.. Meh layan pic erk.. Daaaaaaa

 
 
 
 
 

Update Terbaru Hadfina Nur Iman

Tuesday, December 14, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Semlm Lisa n Jeff bwk Hadfina g checkup 4 bln, kali ni takde kena inject heheh, rest dulu kata misi. Alhamdulillah berat Hadfina naik 400gm tp misi tu cam terkejut jer sbb misi ckp naik skit sgt huhuh errr btul ke skit sgt naik, Lisa rs byk dh tu sbb la ni tak baper nak larat klau dodoikan Hadfina tido, maklum ler Hadfina tak tido dlm buaian tp tido kat dlm katil baby, erm sebelum masuk dlm katil kena la didodoikan dulu baru lena Hadfina nak tido heheh.. Next checkup 12-01-2011.
Masa Ahad lepas 1st time Lisa buka sarung tgn n sarung kaki Hadfina, nak bg belajar2 pegang brg. Tapi yg Hadfina suka buat ialah menghisap jari-jemarinya dgn ada sound effect lg tau.. Meh la layan pic2 terbaru Hadfina erk heheh... Daaaaaa
 
 
 
 

Jom Join Si Manjaku Comel

Assalamualaikum & Salam mesra...

Lisa kena tag join contest dgn Kak Mai huhuh, erm skali skala ok la kan seronok jugak join contest mana tau ada rezeki Iman heheh..
Iman.. nak masukkan pic Iman yang mana 1 erk ni.. hah! ummi pilih yang ini erk..
Erm.. pandaikan Iman bergambar heheh, walid panggil skit jer terus pandang kamera tau.. Ini first time ummi cabut sarung tgn saya tau, saya takmo hisap puting tp nak hisap jari saya ni.. jari saya ni sedap sgt rsnya sampai berbunyi2 bila saya hisap jari saya ni, harap2 saya menang la contest ni erk..

Ada syarat tau nak join contest ni.. meh baca kat bwh ni erk..

1- jadi follower blog Masyimalo Heart nie..
Lisa dah follow tau...


2- anda mempunyai blog sendiri... 
iye ini mmg blog Lisa sendiri
 
3- buat satu entry berkenaan contest si manjaku comel ni dan sertakan gamba Si comel anda yang paling comelll skalik (yang ni wajib)
entry dah buat dah..

4- tampalkan banner kat atas tue kat side bar dan entry korang... (ni pun wajib gak)
ok dah
 
5- last sekali tinggalkan link entry korang kat comment entry ni...
ok

6. Yang buleh join baby dari baru lahir hingga 6 tahun....
Iman baru jer 4 bln..

7. tag rakan2 anda 5 org...
rakan2 yg Lisa tag ialah
i. Lis
ii. Lynn
iii. Dian

8. Juri adalah hubbyku dan ibuku okeh...


hadiah :
Jeng jeng.. serprise.. tapi yang pasti hadiah die best

tarikh tutup:
25 December 2010 230pm

Buah Delima

Monday, December 13, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Kali ni nak citer pasal Lisa suka sgt mkn buah delima. Maklum ler skrg ni musim buah delimakan so mulut ni tak henti2 dok nak mengunyah jer tp ok la kan buah berkhasiat heheh.. Nak2 plak kat area cni senang nak beli pastu murah lak.. Mula2 dulu rm1 sebiji, pastu naik rm2, la ni plak rm2.50 sbb ikut besar buah delima tu..
Jom kita baca khasiat buah delima ni erk, info ni Lisa dpt dari SINI 
 
Khasiat Delima “Dan Dialah yang menurunkan hujan..Kami keluarkan daripadanya tanaman yang menghijau, Kami keluarkan pula dari tanaman itu butir-butir (buah) yang bergugus-gugus dan dari pohon-pohon tamar (kurma) dari mayang-mayangnya (Kami keluarkan) tandan-tandan buah yang mudah dicapai dan dipetik dan (Kami jadikan) kebun-kebun dari anggur dan zaitun serta buah delima, yang bersamaan (bentuk, rupa dan rasanya) dan yang tidak bersamaan. Perhatikanlah kamu kepada buahnya apabila ia berbuah dan ketika masaknya. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi tanda-tanda (yang menunjukkan kekuasaan Kami) bagi orang-orang yang beriman.” – Al-An’am:99
Buah delima atau ar-rumman dalam bahasa Arab disebut tiga kali dalam Al-Quran. Ia antara pokok di syurga. Kini delima ditanam dari sejauh China sehinggalah California.
Antara keunggulannya ialah susunan dalamannya. Apabila kulit berkilat buah ini dikupas, akan kelihatan kantung-kantung kecil berjus segar, manis masam rasanya.
Dalam banyak budaya, delima melambangkan kesuburan dan panjang usia. Orang Cina misalnya menyajikannya sewaktu upacara perkahwinan karena ia dianggap lambang kesuburan, kemakmuran dan keturunan besar.
Dalam zaman Nabi Musa as, delima sudah ditanam di Palestin, Syria da Lebanon. Rimmon, kota silam yang dikatakan bandar Hebron kini, terkenal karena pengeluaran delima atau rumman, sempena namanya.
Nama perkebunan delima ialah Punica granatum diambil dari kekata Perancis yang bermakna epal yang berbiji.
Delima dipercayai berasal dari Iran, kawasan banjaran Himalaya dan utara India. Ia berkembang sebagai bahan masakan dan ditanam di pesisir Mediterranean, disesuaikan dengan kawasan suhu dingin dan panas. Delima tumbuh seperti pokok semak atau pokok biasa setinggi 3-6 meter, atau ada kalanya 9 meter. Biasanya daunnya luruh tetapi beberapa kawasan pula, pokoknya malar segar.
Buahnya mula berkurangan selepas usia 15 tahun. Namun delima sejenis pokok tahan lama sehingga 200 tahun. Bunganya berwarna keunguan, putih atau campuran dwiwarna. Ia digunakan sebagai celupan warna merah yang sudah digunakan berabad-abad di Asia Tengah. Daunnya berkilat dan kuat berbentuk perisai. Warna dan bunganya yang bagus terakam dalam maksud firman Allah swt.
Keunggulan delima ialah susunan buahnya yang diperkukuh oleh tapal kulit yang memelihara mutu buah sehingga enam bulan. Delima boleh berbuah antara setahun dan tiga tahun selepas ditanam. Pasaran Timur Jauh adalah destinasi utama dagangan delima. Khasiatnya tinggi kaya dengan zat sodium, riboflavin, thiamine, niacin, vitamin C, kalsium dan forsforus. Ia juga sejenia penawar karena kandungan antioksidan yang tinggi bagi penyakit jantung, cepat tua dan barah. Biji delima yang kering digunakan untuk masakan asli India Utara. Bijinya adalah gantian kismis bagi bahan membuat kek.
Dalam perubatan Yunani dan homeopati, delima dapat mengubati cirit birit, sakit telinga, pandangan kabur, sakit gusi dan kurang lawas pengahadhaman.
(dari buku Plants Of The Quran oleh Dr M I H Farooqi)

Cookies Raya Haji

Saturday, December 11, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Wahhhhhhhhhhhhhh!!!! lama betul Lisa tak update blog ni.. cam bz bebenor yer tak hehehe... Biasa la ada masa free ada masa bz hahahaaa.. Ni saja nak promote bisnes kwn blog Lisa ni, hari tu ada kwn dok bg blog ni http://justdessert4u.blogspot.com/ time bw tgk2 Ira ada buat cookies, so alang2 nak Raya Haji aritu Lisa pun order la 3 bekas, 1 umah sendiri, 1 umah mertua & 1 umah mak..
Alhamdulillah mmg puas hati la cookies ni rangup, lupa lak nak bgtau nama cookies ni chocolate square cookies. Meh la tgk pic2 ni, saja nak buat kwn2 terliur heheh.. Daaaaaa
 
 

Besday Party Awisy

Thursday, November 25, 2010

Assalamualaikum & Salam mesra...

Hari Jumaat lepas Lisa blk Shah Alam sempena nak celebrate besday Awisy. Awisy ni anak maksu Lisa merangkap anak teruna Lisa la sbb Lisa dah beli Awisy ni heheh..
Besday Awisy 18-11 tp kami celebrate hari Sabtu, Maksu siap panggil budak2 lg utk memeriahkan majlis Awisy tu, kira mcm zaman kami bdk2 dulu la pasti sambut besday tiap2 thn hehehe... Meh la layan pic2 ni erk... Daaaaaaaa..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gambar2 Raya Haji

Assalamualaikum & Salam mesra..

Walaupun raya haji dah lama lepas, Lisa tetap nak masukkan pic2 masa raya haji haritu erk.. Lisa beraya dgn family mertua di Kemaman.. Kami cuma mkn2, tido & jalan umah akak2 jer heheh.. Mak mertua buat tapai tp Lisa masih dlm pantang mkn pulut lg huhuh.. takpe2 nanti bleh minta mak buatkan tapai utk Lisa plak spesel lg nanti hehehe.. Meh la tgk pic2 ni erk.. Daaaaaaaaaaa
 
 
 
 
 
 

 
-<@bong'su'lung@>-. Design by Pocket