Followers

Bunga Telur

Thursday, November 12, 2009

Assalamualaikum & Salam Mesra...
Sihat tak? Isk lama gak lisa tak update blog lisa nih erk heheh takpe2 sabar erk insyaAllah pas nih lisa akan berkongsi citer sepanjang majlis lisa berlangsung tempohari.. Hah! lisa dh citer pasal brg2 hantarankan, kali nih kita beralih ke bunga telur pulak erk..

Bunga telur lisa dibuat oleh lisa sendiri & teman baik lisa Nordiana Bt Husin, mmg kreatif sgt Dian nih, Dian nama manja yg lisa panggil tau hehehe, walaupun tgh sarat mengandung 4 bulan Dian tetap menolong lisa, Dian siapkan bunga pahar lisa 200 btg dlm masa 2 minggu jer tau, fokus sgt Dian nih wat keje.. Ikutkan lg awal Dian leh siapkan tp sbb lisa lambat transfer brg2 bunga telur tu.. Citer sebenarnya camnih, lisa yg prepare brg2 utk bunga telur tu (dawai yg dh bersalut stokin, riben, stigma), pastu lisa bg Dian utk Dian completekan bunga telur tu, lisa bab2 sambung2 nih mmg tak rajin hehehe...

Bunga telur utk majlis lisa ada 2 jenis, yg pertama utk pahar lisa wat bunga telur stokin, yg kedua bunga telur kulit kayu manis. Lisa cuma ada pic bunga telur stokin jer la, yg bunga telur kulit kayu manis nanti lisa amik picnyer erk (hehehe ada xtra kat umah)

Inilah rupa bunga telur stokin yg lisa & Dian buat (klau sape2 rasa nak tempah leh la inform lisa erk hehehe)





Utk bunga telur kulit kayu manis nanti pas lisa amik pic lisa upload erk, yg tu pun leh tempah gak tau..




Lisa lupa nak citer lg satu bunga telur yg mmg 100% lisa buat sendiri, yg nih lisa panggil bakul telur, material yg lisa gunakan manik + tali tangsi, kos utk bakul telur nih mmg mahal sgt, lisa dpt buat 300 biji utk tetamu & jiran2 yg dtg rewang kat umah. Inilah rupa bakul telur tu...


Ok kwn2 jumpa next entry lak erk, lisa citer ttg pelamin lak ye.. Daaaaa

0 Pendapat:

 
-<@bong'su'lung@>-. Design by Pocket