Followers

1st date

Tuesday, August 18, 2009



Erm.. nak citer ttg kami g dating utk pertama kali nih, pas jumpa masa dinner dgn family lisa, esoknya kami g dating lak…
Kami g jusco bukit tinggi utk suai kenal n g tgk wayang (lupa lak tgk citer apa time tu hehehe)..
Pastu jeff sibuk soh beli cincin tunang, mmg terkejut gak sbb masa lom jumpa tu ada gak jeff timbulkan isu pasal tunang, pasal cincin nih tp yer la tak jumpa lg kan, mana tau pas jumpa tup2 tak suka plak so kita pun low profile jer la..
Mmg tak sangka pun jeff mmg betul2 serius nak kat lisa huhuh alhamdulillah dah jodoh kamikan.. lisa call mak soh dtg jusco utk tlg pilih cincin tunang tu, angah jd driver ler time tu (kami adik beradik mmg camtu klau pasal brg kemas nih kena angkut mak skali utk decide n buat pilihan)
Before nak g beli cincin tu mak tanya jeff lg, “betul ke nih nak kat along nih?” (along nih panggilan biasa utk family, sedara mara n kwn2 rapat-maklum ler anak sulung)…
Yang kami tak boleh tahan nak gelak tu bila mak kluarkan ayat “korang nih siuman ke tidak, yer la br jer kenal tak smpi sebln pun, terus nak beli cincin tunang nih”. Jeff jwb “saya siuman n waras lg makcik, saya mmg betul2 nak kat along nih, saya serius tak main2 dah”. Alhamdulillah lega hati lisa bila jeff ckp camtu, rs nak nangis pun ada gak time tu huhuh terharu sgt2..
Gitu ler kisah kami, beli cincin tunang pas suai kenal utk pertama kali, pasnih lisa citer ttg kami bertunang lak erk…

0 Pendapat:

 
-<@bong'su'lung@>-. Design by Pocket